Voorbereiding Dansoptreden

Kc Photography

Waar moet je aan denken als je een fotograaf zoekt voor je Dansoptreden

Omdat je op deze pagina geklikt hebt ga ik er even vanuit dat je een dansdocent, danser, mee verantwoordelijk bent voor de organisatie van een dansshow of gewoon interesse hebt in fotografie van een dansshow. Hoe dan ook, welkom! En hoop ik dat ik je hiermee een goed beeld geef van hoe ik je kan helpen met de dansfotografie van je optreden.

Om te starten gaan we eerst afspreken (fysiek of virtueel) zodat ik goed begrijp wat je dansshow concept is en hoe je de fotografie van je dansoptreden ziet.

Belangrijke aspecten als je op zoek bent naar een fotograaf voor een dansoptreden:

 • Wanneer vinden de dansvoorstelling plaats?
 • Zijn er geklede generale repetities, waar ik kan fotograferen?
 • Hoelang duurt de dansshow?
 • Hoe ziet de zaal eruit? (Zijn er midden gangen waar ik me door kan verplaatsen, zijn er coulissen van waaruit ik kan fotograferen…)
 • Kan ik me verplaatsen of moeten we een vaste plaats uitkiezen van waar ik fotografeer
  • Ik kleed me sowieso onopvallend, donker en gedraag me een beetje zoals een ninja (snel, geruisloos en meedogeloos 😉 )
 • Hoeveel opvoeringen? En zijn de opvoeringen verschillend?
 • Hoeveel dansgroepen en hoeveel dansers zijn er?
 • Enkel foto’s van de show of ook foto’s van achter de schermen?
 • Wat zijn de sleutelmomenten in de show?
 • Foto’s van elke dansgroep/ -cast?
 • Dansshow portretten van de danser?
 • Speciale dansfoto’s? Op locatie genomen voor gebruik op promo materiaal flyers, poster etc…
 • Wil je de foto’s verkopen, ik kan mee denk voor het uitwerken van een plan en deze ondersteunen met content?
 • Hoe ga je de foto’s verdelen, wil je graag dat ik je hierbij help?
 • Houdt er rekening mee dat dit best veel foto’s zijn en dus best wel wat werk zal zijn om te selecteren, bewerken en later om te verdelen, zeker als het belangrijk is dat iedereen in beeld komt.

Wanneer het dansconcept van je show duidelijk is voor mij maak ik een offerte op maat voor de dansfotografie van jouw dansshow. Zijn er toch nog zaken die je anders ziet dan stel ik de offerte hier nog bij tot het voorstel van de dansfotografie volledig afgestemd is op het concept van jouw dansoptreden.

Vanaf hier beslis jij of ik je mag helpen met de fotografie van je dansvoorstelling.

Contacteer me of laat je gegevens achter, dan contacteer ik jou. Bij het organiseren van zo’n optreden komt veel kijken en de fotografie maakt hier natuurlijk deel van uit. Heb je het te druk om alles mooi op een contactformulier te schrijven, laat in dit formulier enkel je contact gegevens achter, dan neem ik dit stukje even van je over. Ik bel je op om te bespreken wat je nodig hebt. Vrijblijvend en zonder verpichtingen.

Fotograaf dansshow of optreden | Actie, portretten, groepsportretten, backstage | Op maat gemaakte offerte | Regio Vlaanderen - Nederland

Heb je het te druk met de organisatie van je dansshow? Foto's van de optreden, portretten, backstage... te veel om over na te denken? Geen probleem ik bel je!

Er wordt automatisch een pop-upwaarschuwing weergegeven wanneer u een pagina van de site voor het eerst bekijkt, evenals bij volgende bezoeken, tenzij u op de knop in de pop-up klikt om te bevestigen dat u deze waarschuwing niet langer wilt zien. Deze pop-up geeft aan dat er op deze site algemene gebruiksvoorwaarden gelden (GDPR), er een privacycharter is en er gebruik gemaakt wordt van cookies (zelf verkies ik eerder cakejes, maar 🍪 it is). Al deze regels worden aanvaard als u doorgaat, door andere pagina's van de website te raadplegen of door interactie met de site (klikken, tekst invoeren, enz.).

Dit zal sluiten in 0 seconden